Toinen päivä Kuubassa

KuubaPäivän agenda:

– Salsatunnin varaaminen

– Bussin reissu “Havannasta ulos” varaaminen

– 10 CUP:n pitsan maistaminen Smile

– Internetin käyttäminen aamutuimaan (iltaisin se ei onnistu, liikaa käyttäjiä puistossa)

Internetin käyttöön, Salsakoulun etsimiseen sekä Huanin kanssa jutteluun Havannan ulkopuolisista mahdollisuuksista meni koko aamupäivä. Päädyimme lounastamaan ihan majapaikan nurkilla, ekana päivänä löytämässämme pitsapaikassa. 10 CUP:n pitsa ei ole järin iso tai kulinaristinen ihmeteos, mutta ruoka täällä Kuubassa ei ylipäätään ole kulinaristisesti kovin kummoista. 10 CUP:n pitsoja voi ostaa vaikka 2 kappaletta kompensoidakseen kokoa, sillä 10 CUP on noin 50 senttiä. Tulen todennäköisesti syömään näitä pitsoja aina välillä Smile.

Internetiin pääsee WLAN:lla internet-puistoista sekä korkean tason hotelleista. Nämä paikat tarjoavat siis WLAN yhteyden, sitten tarvitaan vielä käyttäjätunnus ja salasana, joka ostetaan pienestä kioskista. Internet yhteyttä ostettaessa pitää vilauttaa passia, joten käyttö on aika vahvasti sidottu henkilöön Smile. En ole huomannut mitään häiriöitä salatussa liikenteessä, joten vaikuttaa siltä että ei täällä hirveästi manipuloida verkkoliikennettä. Internet yhteyden käyttöä vain seurataan. Olen parina aikaisempana iltana koittanut käyttää vieressä olevaa internet puistoa, mutta silkan ihmismäärän vuoksi en ole päässyt edes kirjautumisportaaliin. Vanhassa Havannassa löysimme nettipuiston, jossa oli vähän ihmisiä ja saimme testattua miten nettiyhteys saadaan oikein aikaiseksi.  Niinpä ajattelimme koittaa aamulla käyttää nettiä meidän alueella ja sehän toimi Smile.

Internet puisto ja JuhaInternetin käyttöä läheisessä puistossa

Lähtiessämme kaupungille poikkesimme viereiseen kauppaan ostamaan vettä. Olimme ostaneet sieltä vettä ensimmäisenä päivänä ja paikka vaikutti hyvältä. 1.5 litran vesipullo maksoi silloin 0.80 CUP. Krista näki leivoksen, joka oli 0.2 hinnaltaan ja ajatteli, että nyt saadaan yhdellä CUP:lla kivasti leivos ja vettä. Eri myyjä, eri päivä ja näemmä valuutta. Kun Kristalla oli leivos kädessä myyjä ilmoitti hinnan olevan 1 CUC. Koska leivos oli kädessä ja myyjän ilme oli penseä, näemme parhaaksi maksaa yhden CUC tarvikkeita. Emme tienneet lähellä yhtään toista kauppaa, joka myisi vettä ja veden me oikeasti tarvitsimmekin. Aina, aina pitää kysyä uudessa paikassa ja ilmeisesti vanhassa paikassa, jos myyjä on vaihtunut mitä valuuttaa me joudumme käyttämään.

Mennessämme kohti Salsakoulua menimme taas oli jännän näköisen alueen. Tällä kertaa sain suostuteltua Kristan tulemaan kanssani sisälle ottamaan kuvia ja ihmettelemään mikä tämä alue on. Eilinen veikkauksemme oli jokin urheilukenttä, mutta paikka olikin entinen uimahalli. Siellä asui nykyään myös hevosia O_o.

Mystinen uimahalliMystinen uimahalli 2Mystinen uimahalli 3Mystinen uimahalli 4Mystinen uimahalli 5 - HevosetMystinen uimahalli 6Mystinen uimahalli 7

Salsakoulu löytyi helposti. Huomenna meillä on tunnin mittainen yksityistunti salsan saloista. Jos homma tuntuu kivalta, otamme lisää. Salsan jälkeen menimme vallankumouksen museoon ihmettelemään mitäs täällä on oikein tapahtunut. Museo oli maan tapaan karu, osa esineistä puuttui ilman seiltystä ja emmekä loppujen lopuksi ole paljoa fiksumpia sen suhteen mitä täällä vallankumouksen jälkeen / yhteydessä oikein tapahtui. Museo muodostuu kuvista ja hyvin lyhyistä kuvateksteistä kuten “kuva: Castro puhumassa kolmen miehen kanssa” – “Teksti: Castro antamassa ohjeita hyökkäykseen paikaan XYZ”. Seuraavassa kuvassa olisi todennäköisesti ruumis ja teksti vallankumoustaistelija XXX kuoli taistelussa. Näistä kuvista ja teksteistä voi päätellä suurin piirtein miten homma eteni ja vähän siitä mitä Castro lopulta antoi kansalle (koulutuksen, maat viljelijöille tms.). Jatkamme museoiden läpikäyntiä ja netistä informaation lukemista yrittäessämme saada tolkkua tästä Smile. Ihmisille puhuisimme, mutta kielimuuri on vahva Smile.

Vallankumousmuseo 3Vallankumousmuseo 4Taksipiste - moderneja ja vanhoja autoja sekaisinVallankumousmuseo - Castron sytyttämä muistotuliVallankumousmuseo 0Vallankumousmuseo 1Vallankumousmuseo 2

Illan suulla etsimme turisti-infoja ja tapaa saada bussikierros/esittely Havannan ulkopuolisista alueista. Turisti-infot olivat jo kiinni, eikä niissä ollut aukioloaikoja määriteltynä. Plaza Hotellin aulasta löytyi tiski, mistä voi ostaa bussikierroksia kunhan tulee ennen klo 13 ostamaan  bussikierroksen seuraavalle päivälle.

Taksipiste - moderneja ja vanhoja autoja sekaisinHistoriallinen Havanna 2RoskisHistoriallinen Havanna 1

Leave a Reply