Google readerin korvaus

Olen vuosia käyttänyt Google readeria, suunnaton fani, aamurutiinini kuuluu uutisten luku jollain tabletilla. Tällä tarkoitan vuosien varrella rakkaudella rakennetun Google readerin RSS feed kokoelmaa. Googlen ilmoitus sulkea heidän reader palvelunsa voisi pahimmillaan johtaa henkilökohtaisella tasolla isoon muutokseen aamurutiineissa. Lähdin hitaasti metsästämään sille korvaajaa ja tänään osuin kultaan: Tiny Tiny RSS reader.

Tunnin asennuksen jälkeen minulla on oma webbipohjainen RSS aggregaattori ja nyt voin näppärästi siirtää rakkaan vaimonkin tähän uuteen lukijaan. Tässä pikasennusohjeet ja miten siirrytään Google readerista omaan:

Tiny Tiny RSS asennus

Kanta kuntoon

$ mysql –u root –p

> CREATE DATABASE ttrss;
> GRANT alter,create,delete,drop,insert,update,select,index ON ttrss.* TO ttrssdbuser IDENTIFIED BY ‘SikaMahtavaSalasana’;
> flush privileges;
> quit

Pura kama webihakemistoon

$ wget https://github.com/gothfox/Tiny-Tiny-RSS/archive/1.7.8.tar.gz
$ tar xzf 1.7.8.tar.gz
$ cd Tiny<tab> Winking smile

schema paikalleen

$ mysql –u ttrssdbuser –p < schema/ttrss_schema_mysql.sql

asetukset kohdalleen

$ mv config.php-dist config.php
$ vi config.php

define(‘DB_TYPE’, “mysql”);
define(‘DB_HOST’, “localhost”);
define(‘DB_USER’, “ttrssdbuser”);
define(‘DB_NAME’, “ttrss”);
define(‘DB_PASS’, “SikaMahtavaSalasana’”);
define(‘SELF_URL_PATH’, ‘http://reader.oma-domain.fi’);

Crontab kuntoon

tässä kohtaa voi pohtia tekeekö oman käyttäjän tälle, en suosittele roottia kuitenkaan Smile

$ crontab –e
$ */30 * * * * /usr/bin/php /www/reader.oma-domain.fi/update.php –feeds –quiet

Oikean käyttäjän luonti

Surffaa osoitteeseen reader.oma-domain.fi ja kirjaudu sisään “admin” –tunnuksella, salasana on “password”. Oikeasta ylänurkasta löytyy Actions – Preferences – valikko, sieltä Users tasku. Vaihda adminin tilin salasana heti ja luo uusi oma kiva käyttäjätunnus. Sitten kirjaudutaan ulos adminilla, sisään omalla uudella.

Google readerin sisällön dumppaus

Surffaa osoitteeseen https://www.google.com/takeout/?pli=1#custom:reader ja luo arkisto. Pura kopioimasi zip-tiedosto ja kaiva sieltä XML tiedosto ulos.

Google readerin sisällön imppaus

Omassa lukijassa, omalla tunnuksella actions – preferences – valikkoon taas. Sieltä Feeds – tasku ja sieltä alhaalta OPML. Selaa Googlesta dumppaamaasi XML tiedostoon ja klikkaa import my OPML.

ja tadaaa! Oma pieni RSS aggregaattori on luotu. EXTRA bonuksena tässä on, että tuosta saa vielä pihalle oman RSS syötteen mihin on yhdistetty kaikki RSS syötteet yhdeksi ja tämän saa vedettyä Flipboardiin kiinni.

Leave a Reply