Aurinkorasvaton päivä!

Heräsimme aamulla aikaisin, eli Juha 6.00 ja Krista 6.30. Juha heräsi aikaisemmin koska hänellä menee meikkauksen kanssa merkittävästi pidempään :). Aikaisen herätyksen syynä oli matka rotarien aamukokoukseen. Oli hieno nähdä akateemisen maailman ulkopuolella muodollinen kokous. Krista piti pienen puheen kokouksessa kertoen mitä on tapahtunut näiden 9 vuoden aikana. Tänään Rogerilla oli vapaapäivä ja hän vietti sen meidän kanssa paikkoja kierrellen.

Rotarikokouksen jälkeen yritimme tehdä hotelli-, hostelli- ja lentovaraukset. Valitettavasti mokkula nettiyhteys pätki täysin, joten saimme varattua vain hotellit ja hostellit. Suunnitelma A on siis vahvistettu ja toimii! Puhelinsoittojen jälkeen siirryimme sotamuistomerkillelle, jonka puistossa koitimme mokkulan toimivuutta uudelleen. Koska verkko toimi hyvin saimme myös lennot varattua.

Näiden aussien sotamuistomerkki on käsittämättömän iso kompleksi. Osallistuimme siellä 90 minuutin opaskierrokselle ja raapaisimme hädintuskin pintaa. Ilmeisesti kaikkialla, missä tehtiin jotain merkittävää, oli aussisotilas paikalla, aina 🙂 Eri esineet ja näyttelytilat sisälsivät omia erikoisvideoita upeine valoefekteineen. Kyseiseen paikkaan pitäisi palata uudelleen, sillä pelkästään videoiden katseluun menisi päivä tai kaksi.

Uuvuttavan reissun jälkeen palasimme kahvilan kautta Rogerin ja Patrician talolle. Tunnin tirsojen jälkeen olimme sopivan väsyneitä matkustamaan Rogerin kanssa hänen firmalleen ottamaan Patricia kyytiin. Heidän kanssa matkustimme näkemään heidän poikaansa Thorbenia ja hänen perhettään. Illan kruunasimme upealla illallisella ravintolassa. ‘

Valitettavasti kenguruhavaintojen mahdollisuus on pienentynyt suunnattomasti. Samalla halaamisyritykset ovat muuttuneet vaikeammiksi. Koska seuraavaksi matkustamme koralliriutalle kenguruaikani alkaa kutistua kovasti. Sydneyssä teen viimeisen epätoivoisen yrityksen kohti häkkiin jääneitä kenguruja!

We woke early in the morning, meaning Juha at 6 AM and Krista at 6.30 AM. Juha woke earlier since it takes him much longer to do the make up than Krista. 🙂 Reason for the early wake up call was our trip to rotary meeting. It was great to see a formal meeting outside the academic world. Krista held a small speech during the meeting in which she told what had happened to her during the last 9 years. Today Roger had his day off so he spend it with us circulating different places.

After the rotary meeting we tried to do all the hotel, hostel and flight bookings. Unfortunately our dongle connection was losing a lot of packets so we got to book on the hotels and the hostels. Plan A is confirmed and working! After the phone calls we moved to the war memorial. It had a nice park where we tested our dongle connection again. Since we got a good connection we booked our flights.

The aussies war memorial is an incredible  huge place. We took part in a 90 minute guided tour and barely scratched the surface. Apparently everywhere where something remarkable was done there as an Australian soldier on the location, always. 🙂 Different objects and spaces had their our special videos with magnificent light effects. We should get back to that place again, since watching the videos alone would take a day or two.

After an exhausting trip we returned to Rorger’s and Patricia’s house, before that though we had our lunch in a cafeteria. After an hours nap we were properly tired to travel with Roger to his company to pick up Patricia. With all on board we travelled to meet their son Thorben and his family. The evening was topped of with a lovely dinner in a restaurant.

Unfortunately changes to spot kangaroos have dropped down dramatically. At the same time attempts to hug the furry things have turned harder. Since the next thing will do is to travel to the great reef my kangaroo time is shrinking fast. I’ll make my last desperate attempt in Sydney against the trapped kangaroos!

Kuva läpi laivan tykin piipun Mies mudassa Ensimmäisessä maailman sodassa kuolleden muistoseinä Mies aasin kanssa

Leave a Reply