Porte Conten rannalla

Sunday, 2024-07-14

Ajoaika: 3 h
Keskikulutus: 9.8 l / 100km
Kokonaiskilometrit: 4230 km
Päivää ilman asvaltti-ihottumaa Veikon polvissa: 0

Ihanan viileä yö autossa. Tuulinen ranta + puhallin vetämässä viileää ilmaan sisään. Nyt oltiin siellä mitä yön pitäisi olla. Pieni herra heräsi taas ennen kuutta ja koska on sunnuntai herra sai Netflixin käsiinsä. Vanhemmat jatkoivat torkkumistaan. Pieni herra vaihteli asentoja etupenkillä ja niistä yksi saatiin otettua kiinnikin. Luksusta on oma Fold 2, jolla saa katsella lastenohjelmia (italiaksi…)

Rauhallisen, mutta yllättävän nopeasti lämpiävän aamun jälkeen löntystelimme rannalle leikkimään vesisotaa, rakentamaan linnoja ja kellumaan vedessä. Eilen rannalta lähdettäessä Veikko sai vesipedon pureman ja uskaltautui mereen. Teimme uimakoulujuttuja, kävelimme ja leikimme vedessä. Tänään sama jatkui, muunmuassa vesisodan kanssa, äiti karkasi veteen karkuun ja miehet perässä. Sivullisia kastui vain vähän meidän vesisota operaatiossa. Päätimme, että on lounashetki katsottuamme pientä miestä, joka istui aivan kuittina silmät tapittaen hiekkalinnan vieressä.

Couscous salaattia autolla – se on jääkaappi viileää – ja pastaa. Pieni herra pyysi ruokailun päätteeksi päästä nukkumaan, joten auton taakse viriteltiin aurinkosuojaa ja USB-tuuletin puhaltelemaan edes vähän kärryn sisään. Sinne pieni herra nukahti Virgil sylissään. Vanhemmat jakaantuivat kahtia ja rauhallinen iltapäivähetki alkoi.

Kun perhe oli taas kasassa oli aika leikkiä autossa magneettipelillä. Jossain kohtaa magneettipelin säännöt unohdettiin ja osilla alettiin rakentamaan kotia, minkä kanssa sitten leikittiin. Leikeissä vanhemmat luki kirjoja, teki ruokaa ja lapset leikki tai nukkui. On mielenkiintoista havaita mistä kaikesta saa tehtyä leikkipaikan itselleen.

Illalla ennen kotiinpaluuta Krista ja Veikko meni vielä rannalle leikkimään ja isä karkasi läheisen ravintolan puun alle naputtelemaan omiaan pienen hetken verran. Paluumatka oli pitkä ja eleetön, perillä kesätalolla oltiin lähempänä kymmentä illalla. Auton osittain purku ja nukkumaan todella kosteaan Cagliariin. Tällaisessa kelissä se pieni tuuletin ei pelastaisi mitään autossa nukuttaessa…

Leave a Reply