Viikon summausta

Friday, 2024-07-12

Ajoaika: 4h 01 min
Keskikulutus: 10.7 l / 100km
Kokonaiskilometrit: 3969 km
Päivää ilman asvaltti-ihottumaa Veikon polvissa: 0

Maanantai
Normi arkipäivä, paitsi että Veikon kanssa tullessa takaisin polkupyörän takarengas puhkesi – ehkä 200-300 metriä edellisen puhkeamispaikan jälkeen. Soitimme äidin apuihin. Krista taiteili auton pois tiukasta parkista ja saapui pelastamaan päivän. Toinen erikoisuus oli lpihassa sen päivän ja illan kilpikonna. Sen löytäminen miesten kesken oli vaikeaa, sillä se oli piilossa. Illalla se löytyi purkin takaa.
Auton takaluukusta on löytynyt ruuveja aina kun sitä on siivonnut. Nyt niitä oli irronnut sen verta, että oli selvää mistä niitä tippuu. Niitä tippuu oven pahvista. Tämä ovi ei ole edes se ovi mitä vasten suihku oli… Noh, kenttäkorjaus, sillä ruuvit ei pysy paikalla.

Tiistai
Kauppapäivä. Veikon silmät osuivat mustekalan lonkeroon. Soitimme kesätalolle äidille, osaatko kokata moisia? Ei – ei vielä, joten tänään ne jäivät hyllyyn, mutta äiti lupasi opetella, joten ihan lähiaikoina luvassa on mustekalaa?!

Keskiviikko
Tänään tapahtui se mitä olen vähän jännittänyt. Rengas puhkesi matkalla noutamaan Veikko. Sama alue, tällä kertaa tien toinen puoli. Takarengas tyhjä. Polkupyörä saman mainoskyltin juureen toisen kerran ja kävely/juoksua kohti päiväkotia. Isoin harmitus tässä on se, että tämä ilta oli tarkoitus käyttää hieman Cagliariin tutustumiseen. Teimme suunnitelman alkuosan, Veikon kanssa keskustan leikkipuistossa leikkimistä. Otin mukaan muutaman leegoukon, joten ne pääsi seikkailemaan samaisessa puistossa. Perheleikkiä ja poliisi&palokunta. Vankilassa oli paljon ja kauan sakkia.
Kristan saavuttua paikalle kävimme syömässä ja siinä kohtaa jouduimme toteamaan, että kävellen homma on liian hidasta. Emme tule pääsemään amfiteatterille ja takaisin talolle missään järkevässä ajassa. Niinpä peruimme illan ohjelman, Veikko peräkärryineen kiinnitettiin Kristan pyörään ja minä lähdin bussilla takaisin kohti kotia. Auton kanssa pyörälle ja … kappas eturengaskin on tyhjä. Tällä kertaa tyhjeni kummatkin renkaat! Nyt on neljä kertaa rengas puhjennut. Vedin autolla vakiopyöräkauppaani ja ostin uudet pistosuojatut päälikumit sekä geelitäytteiset “itsepaikkaavat” sisäkumit. Josko tän jälkeen ei renkaat puhkeisi?

Torstai
Kauan tavoiteltu täysin normaali, mitään sanomaton arki-ilta!

Perjantai
Aika lähteä tutkimaan saaren pohjoisosaa, “turistialuetta”. Polttoainetta ja aikaa kuuluu ylösajamiseen, mutta sitten vastineeksi pitäisi saada hienoa rantaa ja kaupunkia. Tällä kertaa pysähdyimme useamman kerran pitääksemme pienen herran hereillä ja viimeisen tunnin verran Krista istui takapenkillä pelaamassa ja juttelemassa Veikon kanssa! Suurmenestys, herra pysyi hereillä perille saakka. Kahdeksan aikaan olimme torilla parkissa. Tämä on tunnettu leirintäautoparkki, Kristan löytöjä, joten ajattelimme ottaa ilmaisen yön. Alue on riittävän siisti ja talot näyttävät hyvältä, mutta täällä näyttää asuvan perhe autossa. Heillä on paljon kamaa pihalla, enemmän kuin autoon voi mahtua ja auto on pakettiauto jossa on jonkinlaiset sängyt. Vaikuttavat rauhallisilta naapureilta, joten otetaan yö tässä, koska sijainti on murhaavan hyvä meidän huomisen ohjelmiin.
Pakkausvirhekin sattui, meiltä puuttuu taittotuolit… Täytyy elää ilman niitä

Leave a Reply