Kiintolevyt

Haluan SSD kovalevyjä, tavoittelen 1GB/s lukunopeutta. Tämä ajatus päässäni kaivelin verkkokaupan SSD levyjä. Intel on varma suosikki, mutta sen kirjoitusnopeus on heittämällä hitain (~70MB/s) ja koin sen kotikäytössä ongelmaiseksi. OCZ:n kovalevyissä on ollut hyvä kirjoitusnopeus lukemieni arvostelujen mukaan, mutta katsellessani niitä verkkokaupan webbisivuilta olin pettynyt.

Pirteänä yllätyksenä silmään iski Samsungin PB22-J kiintolevyt. Pikasurffaus lupaisi hyvää, hinta on vain hieman suolainen, mutta kestettävä sillä vähimmäisbudjetti on nyt 3400 euroa. Siis, 4 x 128 Gb kovoa RAID 0:ssa lupaa 512 Gb kovoa jonka kirjoitusnopeus olisi ~800MB/s ja lukunopeus 880 MB/s(*). Riittävän lähellä tavoitetta }:-]

Riittävän järeä RAID ohjain on avain tuon tehon vapauttamiseen. Adaptecin RAID ohjaimista olen lukenut hyvää, joten selailin niitä. Taistelin hetken 2405 ja 5405:n välillä, mutta pelkään että 2405:sta loppuu teho kesken joten mennään 5405:lla.

Verkkokauppa.com kautta levystöni maksaisi siis 1645,50 euroa.

* arvot on tietenkin markkinointiarvoja ja todellisuus on huomattavasti karumpi. Foorumisurffausten jälkeen uskoisin että 500 MB/s on täysin tavoitettavissa.

Leave a Reply