Auton vikojen korjaus

Friday, 2024-05-25

Ajoaika: 4h 58 min
Keskikulutus: 9.2 l / 100km
Kokonaiskilometrit: 1605 km

Leirintäalueella yllättävän hidas aamu. Ruokaa, eväitä, leikkejä, järjestelyjä, tuskailua autosta kuskin toimesta ja lopulta meni minuuttipeliksi päästä ulos alueelta. Klo 12:15 portit menee kiinni, klo 12:00 oli checkout. Ajoimme ulos alueelta parkkipaikalle pakkaamaan 12:13 – HUUH! Logistiikan kanssa on vielä tekemistä.

Aamulla suunnitelma oli vielä selvä, ensin Krista hänen harppuleirilleen, Veikko ja minä iltapäivällä shoppailemaan tarvikkeita ja illalla kohti Legolandiaa. Parkkipaikalla tavattiin moneen kertaan ajo-ohjeita harppuleirille. Viestin mukaan navigointia ei voi käyttää, sillä se koittaa ohjata tien kautta mistä ei pääse. Sen jälkeen oli läjä, käänny tästä, tule tosta, mene tuonne ohjeita. Waze + ohjeet ja luovaa tulkkausta, lähdimme liikkeelle toivoen tulevamme oikeasta suunnasta ja sittne selvitä ohjeilla perille. Matkaan mars! EI! Tarkistetaan öljytaso – öljyt onkin OK, eli se öljymäärän muutos johtui sen hetken parkista ja satuin vain katsomaan autoa. Vikalistatilanne

1) Toinen tupakansytytin – ongelma kierretty splitterillä
2) Öljyn taso laskenut – korjattu tarkistamalla kun auto on tasassa, ostan silti öljypurkin mukaan, selvitystyö on jo tehty
3) Jotain vinkunaa 1000-1500 rpm – ehkä hihna? Ei iso onglema?

Auto stressaa kuskia, silti isossa kuvassa kaikki vaikuttaa hyvältä. Matkaan! Auto tuntuu …. ei hyvältä, kuskia jännittää kovasti. Viimeiset kilometrit harppuleirille on hyvin huonokuntoista, vapaalla soralla varustettua soratietä. Auton äänet muuttuvat todella huonoiksi, selvästi tulee jotenkin renkaista – moottori ei ole tekijä – vapaalla rullaaminen ei vaikuta ääneen, vain vauhti. Kuskin jarrulevyssä on naarmuja ja jarrun laahaamisen kuulee, jotain on siellä metsässä.

Harppuleirillä oli pieni yllätys odottamassa allekirjoittanutta. Krista oli varannut minulle hieronnan. Kävin rentoutumassa hyvin rentouttavassa hieronnassa. Tämän rentouttavan poikkeaman jälkeen palatattiin arjen stressiin välittömästi. Autoja piti siirrellä, Jumperi oli tiellä siellä ja tiellä täällä, lopulta saimme purettua harpistin, harpun ja työlaukun pois autosta, auto pois tieltä ja kuski irvistellen liikkeelle. Meteli on kauhea, Legolandia unelmat taitaa jäädä – edessä on meno Tuttligelin huoltoasemalle nro 1. En enää uskalla ajaa autolla yli 60 km/h, ikkuna kun on auki kuulee jarrun laahaavan ja ajo on pelottavaa.

Proseduuri:
1) “Sprechen du englese?” – no?
2) Anna Deepl palvelun avulla käännetty esivalmistelu vikaselitys

Hallo!

Sorry, ich spreche kein Deutsch. Ich spreche Englisch und Finnisch. Deshalb wird dieser Fehlerbericht in dieser schriftlichen Form übersetzt. Wir können mein Telefon für Übersetzungen anzapfen oder Englisch sprechen.

Ich denke, es gibt zwei Probleme.

1) Irgendetwas schreit und verursacht eine leichte Vibration oder Unebenheit beim Fahren. Ich vermute die Bremse auf der Fahrerseite. Das Problem war heute und gestern bei Geschwindigkeiten über 60 mph spürbar. Heute nach der Fahrt auf einer unbefestigten Straße quietschte etwas.
2) Zwischen 1500-2000 U/min quietscht etwas im Riemen. Das fing gestern an.

Wir werden noch eine Woche in diesem Auto leben, wir sind auf dem Weg nach Italien. Ich bräuchte so schnell wie möglich eine Reparatur, um rechtzeitig dort zu sein. Ist es möglich, den Fehler zu finden und ihn eventuell hier zu reparieren?

Eka liike: Uskallan vielä ajaa noin 60km/h. – Emme voi huoltaa Citröeniä, aja eteenpäin Citröen liikkeeseen, pari kilsaa.
Toka liike: Uskallan ajaa noin 40 km/h – Ei ole aikaa huoltaa. Heidän kanssa alan keskustelemaan, tarvin jotain apua. Maksan ylitöistä, ymmärrän huonon hetken (2h ennen sulkemista perjantai-iltana). Yksi mies alkaa katsomaan autoa. Keskutelemme Deepl Android applikaation avulla. Hihnoissa ei havaita mitään ongelmaa, ei kuulu mitään. Ihmetellään eturengasta, ajetaan tontin ympäri, laahaus kuuluu. Heillä ei ole kykyä nostaa autoa, joten ihmetellään työnnellään katsellaan – jarru laahaa – pitää vaihtaa – he eivät pysty, koska eivät saa autoa ilmaan. He selvittävät 3 isompaa Citroen huoltoa, kukin tunnin päässä – ehdin yhteen niistä – ehkä. Mihin mennä? Mekaanikko koittaa miettiä, kysyn onko OK ajaa laahaavan jarrun kanssa, entä tärinä joka on nyt tullut mukaan? Tärinä? Se voi olla pyöränlaakeri sekä jarru, pitää nostaa että tietää kumpi – mihin mennä? Lopulta mekaanikko antaa liikkeen joka on 10 minuutin pääässä tässä kaupungissa, hän pystyy katsomaan alle, jotta tiedän miten pitkälle voin ajaa. Alkaa näyttämään siltä että Legolandia jää väliin, pientä miestä valmistellaan tähän, hän on saamassa ideasta kiinni.

Lähdetään kohti kolmatta liikettä, uskallan ajaa enää 20-30km/h, auto ei tunnu hyvältä, jotain on isosti pielessä. Lopulta pääsemme ehdotettuun liikkeeseen, 20 minuuttia ennen sulkuaikaa. “Emme huolla Citroenia” – “Pyydän, katsokaa auton alle, onko vika jarru vai pyöränlaakeri – tarvin tiedon, että tiedän voinko ajaa tai tilaanko hinauksen”. Olo on hieman epätoivoinen. Vanhalle miehelle selitetään, hän nousee ja lähtee autolle – avaimet käteen, koeajo liikkeelle – ensin ei mitään ääntä – merkitsevä katse mua kohti. Viiton avaamaan ikkunan, ilmastointi pois päältä ja valoista kun lähdetään kuuluu kun jarrulaahaa – sivukadulle, auton heijausta ja ajoa, meteliä, laahausta – ja kurvataan takaisin liikkeeseen. Auto montun päälle, ihmettelyä, kuskin nurkan nosto, huuto come! Menen katsomaan, kuskin rengas on lähtenyt irtoamaan – se heiluu nyt merkittävästi. PYHÄ PENTELE! Renkaat kiristetään, sitten koeajo ja kaikki ongelmat ovat kadonneet. Voi sitä helpotuksen määrää. Autosta viskipullo miehelle, kassan kautta ulos – 40€ huoltomaksu. Pihaan parkkiin ja päivällisen aika – aika kääntää pää kohti päivän muita tavoitteita.

Soitto leirintäalueelle – pääsen paikalle yöllä, kauppareissut, tankkaus ja yöajo – Legolandia seikkailu on taas mahdollinen.

23:30 olimme perillä leirintäalueen parkkipaikalla, tässä yövymme. Siirsin pienemmän nukkumaan sänkyyn ja kapusin viereen. Huhhuh mikä päivä!

Leave a Reply